Hozzávalók 4 személyre:
bárányborda
1 evőkanál liszt
1 kg burgonya
3 fej hagyma
5 dkg margarin
fél kávéskanál kakukkfű
fél kávéskanál rozmaring
fél kávéskanál bazsalikom
fél liter marhahúsleves kockából
Elkészítés:
A báránybordákat megmossuk, konyhai papírtörlővel leszárítjuk, sóval, borssal bedörzsöljük, és lisztben megforgatjuk. A burgonyát megtisztítjuk, megmossuk, és felkarikázzuk. A hagymát megtisztítjuk, szeletekre vágjuk. A fokhagymát megtisztítjuk, és összetörjük.
Nagy serpenyőben felforrósítjuk a margarint, a hús mindkét oldalát hirtelen pirosra sütjük benne, majd kiszedjük, és melegen tartjuk. A visszamaradt zsiradékban üvegesre pirítjuk a hagymát. A burgonya felét tűzálló tálba terítjük, rátesszük az üvegesre pirított hagyma felét. Megsózzuk, borsozzuk, megszórjuk a fokhagymával, a fűszerekkel, ráfektetjük sorban a bordákat. Ezután betakarjuk a maradék burgonyával, hagymával, sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük, leöntjük a levessel, és lefedjük. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A lefedett tálat tűzre tesszük, felforraljuk, majd a sütőben kb. 1 óra alatt készre pároljuk. Forrón, különböző savanyúságokkal, salátákkal tálaljuk.Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
|