8 kisebb tisztított, karikára vágott kalmár
50 dkg spagetti
4 evőkanál olívaolaj
2 gerezd zúzott fokhagyma
2 fej kockára vágott hagyma
75 dkg konzerv, hámozott paradicsom
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint só
Elkészítés:
1. A kalmárt keresztben felvágjuk, így félköröket kapunk.
2. Megforrósított olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát és a zúzott fokhagymát.
3. Hozzáadjuk a kalmárt és a konzervparadicsomot a levével együtt. Sóval, borssal ízesítjük. Fedő alatt, kis lángon körülbelül 45 perc alatt megpároljuk.
4. A tésztát a szokásos módon, bő, forrásban lévő, sós vízben al dente (rugalmasra) főzzük. Leszűrjük, előmelegített tálba halmozzuk és ráöntjük a mártást.Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
|