3 evőkanál kapribogyó
1 és ź dl fehérbor
4 kisebb lebőrözött csirkemell
1 evőkanál olívaolaj
3 dkg vaj
1 db leve citrom
1 evőkanál friss, apróra vágott petrezselyemzöld
A díszítéshez:
néhány gerezd citrom
Elkészítés:
1. Az olajat és a vajat felmelegítjük egy serpenyőben. Belerakjuk a csirkemellet, mindegyik oldalát közepes hőfokon 10-12 percig sütjük. Tálra tesszük, lefedjük, melegen tartjuk.
2. A fehérbort és a kapribogyót a serpenyőbe tesszük. Felforraljuk, 2-3 percig gyöngyözve főzzük, amíg a bor a felére csökken.
3. Hozzáöntjük a citromlevet, beletesszük a maradék vajat, majd a petrezselyemmel összekeverjük. A szószt a csirkére öntjük, citromgerezdekkel díszítjük, frissen főzött rizzsel tálaljuk.
Bátran próbáljátok ki a kapribogyós ételeket,mert nemcsak egészséges,de különleges ízével hamar meglehet barátkozni,és sokféle ételt készíthetünk könnyedén nap,mint nap magunknak.Ezenkívül pénztárcakímélő olcsó kiszerelésben kis hosszúkás üvegben lehet megvásárolni minden hiper- szuper markettben,vagy más üzletben.Az Aldiban például száras kapribogyót is vehetünk üvegeset 500 frt körüli áron,amit 4 alkalommal felhasználhatunk.MIndenféle húsos ételekhez enyhén savanykás sós íze kíváló ételízesítő.Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
|