Hozzávalók:
20 dkg liszt
5 dkg őrölt mandula
2 teáskanál sütőpor
2 db tojás
2,5 dl natúr joghurt
10 dkg cukor
0,75 dl olaj
1 kávéskanál mandula aroma
csipet só
kevés margarin
a krémhez:
1/2 tasak vaníliaízű főzés nélküli pudingpor
10 dkg vaj/margarin
6 dkg cukor
2 cl amarettó likőr
1 dl tej
1 kávéskanál mandula aroma
a tetejére:
1 tasak marcipánízű cukormáz
1 evőkanál vágott pirított mandula
12 db/4153 kcal, 1 db/346 kcal
Elkészítés:
A sütőt 180 fokra (légkeveréses 160 fok) előmelegítjük. A muffin sütőbe papirkapszlikat helyezünk. (Célszerű a tálkák aljára 1-1 petty margarint tenni, így a papírformák nem csúszkálnak el.) A sütőport és a sót a liszttel elvegyítjük. A tojást, cukrot, olajat és joghurtot kikeverjük, végül belevegyítjük a lisztet. A papírformákba egyenlő arányban belekanalazzuk a tésztát. A sütőben (középen) kb. 20-25 percig sütjük, néhány percig a formában hagyjuk, majd rácsra téve teljesen kihűtjük. Éles kés, majd egy mokkáskanál segítségével közepükbe mélyedést készítünk, melyet megtöltünk a mandulakrémmel. A mandulakrémhez a pudingport a tejjel, likőrrel és az aromával, a vajat pedig a cukorral kikeverjük, majd a vajas krémhez apránként hozzáadjuk a pudingos krémet, és az egészet habosra keverjük. (A krémet tegyük egy kisebb nylon zacskóba, végét csípjük le, így könnyebben tudjuk megtölteni a muffinokat.) A mandulát szárazon pirítsuk meg, a leírás szerint készítsük el a marcipános cukormázat, melyet csorgassunk a sütemények tetejére. Végül mindegyiket szórjuk meg a pirított mandulával.Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
|