Hozzávalók.
14 dkg liszt
9 dkg cukor
4 dkg kakaópor
1 ek. méz
1 narancs reszelt héja
kevés rum
1 csomag vaníliás cukor
2 darab tojás
1 kk. szódabikarbóna
1 késhegynyi őrölt csillagánizs
14 dkg puha margarin
4 dkg olvasztott 70%-75%-os csoki
A bevonat
10 dkg torta bevonó fehér és étcsoki
Oszd meg másokkal!
Előkészítés
A madlein, vagy kagyló formákat vajazni, lisztezni kell.
Elkészítés
A hozzávalók anyagait géppel kidolgozzuk, majd a kikent formákba belekanalazzuk, és vizes spatulával végighúzzuk a tetejét, hogy egyenletes legyen. Előmelegített sütőben 190 fokon, 10-15 perc alatt készre sütjük. Ha kihűlt a formákból kiborítjuk, és tortabevonóba mártjuk őket, kinek tetszése szerint. Én fele-fele formába is készítettem. Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
|