A recept hozzávalói (4 személyre)
1 kg csirkeaprólék (szárnyak: 2 db, nyak: 3 db, farhát, 1 mellfilé)
15 dkg gomba
2 szál petrezselyemgyökér és zöldje
1 kis db zeller
1 kisebb csokor tárkony
2 szál kisebb sárgarépa (3 szál)
1 fej vöröshagyma
só
bors
0 kevés citromlé
1 ek mustár
2 dl tejföl
1 kávéskanál liszt
A galuskához
1 db tojás
2 ek liszt
só
Elkészítés:
A zöldségeket megtisztítjuk, majd apróra vágjuk, majd a gombát is szeleteljük fel. A zöldségzöldet és a tárkonyt vágjuk apróra. Olajon pirítsuk meg az apróra vágott hagymát, sózzuk, borsozzuk, majd tegyük bele a gombát és a petrezselyemzöldet. Keverjük meg, és pároljuk rövid ideig. A zöldségeket is tegyük hozzá, majd öntsük fel 1 liter vízzel, és a megmosott csirkeaprólékot tegyük a többihez. Ha szükséges, még tegyünk hozzá vizet. Ha a hús puhulni kezd, szórjuk bele a tárkonyt, és 1 tojásból liszttel, kevés sóval készítsünk galuskatésztát, és szaggatón szaggassuk a levesbe.
Ha ez is elkészült, a tejfölt keverjük el a liszttel és kevés főzőlével, majd habarjuk be vele a levest, és 1/2 citrom levét csavarjuk bele. Ízesítsük mustárral. 2-3 percig forraljuk a levest, és zárjuk le a tűzhelyt alatta.Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
|