| 
Csokoládés-mandulás őzgerinc2017.03.20. 20:09, KallaZsuzsanna56 
	 
	hozzávalók / 6 adag
	
	
		
			A tetejére
			
				200 g tortabevonó
				40 g mandula (pirítva, szeletelve)
				
					
						elkészítés
						
							
								A tésztához
								
									Keverjük habosra a puha margarint. Adjuk hozzá a cukrot és a sót.
									Válasszuk szét a tojásokat. A tojássárgáját egyenként dolgozzuk a cukros margarinba.
									Aprítsuk durvára a csokoládét, majd olvasszuk fel forró vízfürdő fölött. Hagyjuk kicsit kihűlni, majd keverjük a masszához.
									Verjük kemény habbá a tojásfehérjét, és szórjuk bele a darált mandulát és a zsemlemorzsát. Végül forgassuk össze a csokoládés masszával.
									Vajazzunk ki alaposan egy őzgerincformát, és töltsük bele a tésztát. Süssük 200 fokon 45 percig.
									Borítsuk ki a süteményt a formából, és hagyjuk kihűlni. 
							
								A tetejére
								
									Olvasszuk fel a tortabevonót egy kevés margarinnal, és vonjuk be vele a süteményt. Pirítsuk meg a mandulát, és szeleteljük fel hosszanti irányban.
									A tortabevonót hagyjuk kicsit megszilárdulni, és tűzdeljük bele a mandulát. 
	 
	            |