Kardinális, Cardinal.Burgonyás pogácsa
2016.12.10. 14:42, KallaZsuzsanna56
	
	Recept:
	
	10 db tojás fehérje
	230 g cukor
	
	Sárga részhez:
	
	Egy kis kártyányi a felvert tojásfehérjéből
	4 db tojássárgája
	1 púpozott evőkanál liszt
	Az összetevőket óvatosan keverjük össze
	
	Elkészítés
	A tojásfehérjéket a cukorral verjük nem túl kemény habbá, majd dresszírozzuk szilikonos sütőpapírra 3-3 csíkot. Ezekre nyomjunk 2-2 csíkot a sárga részből. Lezárásképp újból nyomjunk 3-3 fehér csíkot. A tetejüket vékonyan porcukrozzuk.
	Előmelegített 175 C-fokos sütőben süssük 35 percig, majd kapcsoljuk be a nedvesség tartalomcsökkentő funkciót és süssük tovább újabb 35 percig. Amint kivettük a sütőből töltsük össze a két „rudat” forró sárgabaracklekvárral.
	
	 
	Recept
	 
	500 g főtt burgonya (kihűlve, áttörve)
	400 g vaj
	40 g só
	40 g élesztő
	50 g tojás sárgája (2 nagyobb tojásé)
	700 g liszt
	 
	A kihűlt és áttört főtt burgonyát, keverjük simára a vajjal és a sóval. Majd dolgozzuk bele a tojássárgáját és az élesztőt. Végül gyúrjuk össze a liszttel. Egy éjszakán keresztül pihentessük hűtőben. Másnap gyúrjuk simára, és nyújtsuk ki 2-2,5 cm vékonyra. A tetejét késsel csíkozzuk meg, majd kerek kis kiszúróval szaggassuk ki. A tetejét kenjük meg egész tojással. És tepsire pakolva szobahőmérsékleten fél órán keresztül pihentessük. 220-230 előmelegített sütőben 12-13 percig süssük.