Kedvenc kókuszkocka.Hófehérke süti.2016.03.31. 12:59, KallaZsuzsanna56 
	
	Hófehérke sütemény. 
	  
	Hozzávalók: 
	50 dkg finomliszt 
	1 egész tojás 
	10 dkg vaj vagy 1 dl olaj 
	10 dkg porcukor 
	1 dl tej 
	1 mokkáskanál szalakáli 
	1 citrom reszelt héja. 
	 
	Krém: 
	Fél l tej 
	4 halmozott evőkanál liszt 
	30 -35 dkg vaj, vagy Rama margarin, 
	25 dkg porcukor 
	2 csomag vaníliás cukor. 
	 
	Tetejére: 
	Vagdalt dióbél. 
	 
	Elkészítés: 
	A tészta anyagait összegyúrjuk, négy részre osztjuk, vékonyra nyújtva tepsi hátán megsütjük. 
	A krémhez a tejből és lisztből vastag pépet főzünk, kihűtjük. A vajat habosra keverjük a porcukorral, hozzáadagoljuk a lisztpépet, vaníliás cukrot, és azzal is jól kikeverjük. Elosszuk három részre. 
	Összeállítjuk a süteményt: a lapokat és a tetejét is megkenjük krémmel, majd megszórjuk darabosra vágott dióval. 
	 
	Másnap rombusz alakúra szeleteljük. 
 
	
	Kedvenc kókuszkocka 
	 
	 
	Hozzávalók: 
	A tésztához: 
	20dkg vaj vagy margarin 
	3 evő kanál tejföl 
	1 tojássárgája 
	2 evőkanál kakaópor 
	1 kiskanál őrölt fahéj 
	20 dkg barnacukor (ha nincs,kristály cukor is jó ) 
	35 dkg finomliszt 
	1 kiskanál sütőpor. 
	 
	 
	A töltelékhez: 
	25 dkg kókuszreszelék, 25 dkg porcukor,5 tojásfehérje 
	 
	 
	A mázhoz: 
	1 evőkanál rum ,20 dkg porcukor ,4 tojássárgája 
	 
	Elkészítés: 
	A lisztet a sütőporral összeforgatjuk, majd a többi hozzávalóval tálba rakjuk, és addig gyúrjuk, míg jól összeáll. Ezután két részre osztjuk, enyhén meglisztezett gyúródeszkán az egyik lapot kinyújtjuk, margarinnal kikent, lisztezett tepsibe tesszük. 
	A töltelékhez a tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé a porcukrot is beledolgozzuk. A kókuszreszeléket beleforgatjuk és egyenletesen a tésztára kenjük. A másik tésztalappal befedjük, villával megszurkáljuk, és előmelegített sütőben megsütjük. 
	Amíg sül, elkészítjük a mázat: 
	A tojások sárgáját a rummal és a porcukorral addig keverjük, míg sima és jó habos lesz. A kész süteményt forrón deszkára borítjuk, és a mázzal azonnal bekenjük. Mire kihűl, a máz is megdermed rajta. 
	 
	Forró vízbe mártott késsel szeleteljük. 
 
	         
		 
	        
	       
 
		
 |