Mákos guba torta madártejkrémmel.2016.03.31. 15:56, KallaZsuzsanna56
28-ik Blogkostolóra.
Hozzávalók:
Mákos guba:
-
12 db kifli
-
1 l tej
-
3 db tojássárga
-
10 dkg margarin
-
6 kanál cukor
-
10 dkg mazsola
-
1 citrom reszelt héja
-
10-15 dkg darált mák
Krém:
-
1 csomag vanília pudingpor
-
4 kanál cukor
-
2 csomag vaníliás cukor
-
4 dl tej
-
4 db tojás sárgája
-
15 dkg margarin
Tetejére:
Elkészítés:
-
A langyos tejet, az olvasztott margarint, a tojássárgákat, a cukrot, a mazsolát, a citromhéjat és a mákot összekeverjük, és ráöntjük a karikára vágott kiflikre.
-
Jól összeforgatjuk, megvárjuk míg a kifli felveszi a folyadékot, és egy kikent tortaformába enyhén belenyomkodjuk.
-
170 C°-on 20-25 perc alatt megsütjük, és a formában
-
hagyjuk kihűlni.
-
A krémhez a hozzávalóból sűrű krémet főzünk, kihűtjük, és a 15 dkg margarinnal jól kikavarjuk.
-
Ezt simítjuk a mákos guba tetejére, majd felvert tejszínhabbal és tortadarával díszítjük.
|