Tűzoltó szelet
2014.06.08. 19:40, KallaZsuzsanna56
Hozzávalók:
A tésztához:
15 dkg liszt
1 kk sütőpor
1cs vaníliás cukor
8 dkg porcukor
8 dkg margarin
1 tojás
Krémhez:
1 üveg magozott meggy
2 cs vaníliás pudingpor
2 ek cukor
csipet fahéj
víz
A morzsához:
10 dkg porcukor
10 dkg liszt
6 dkg margarin
1 kk őrölt fahéj
Tetejére:
4 dl tejszínhab
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit alaposan összedolgozzuk, 25*20 cm-es, zsírozott tepsibe nyújtjuk.ó
A meggyet leszűrjük, a levét felfogjuk és alaposan lecsepegtetjük. A lecsepegtetett meggyet eloszlatjuk a tésztán.
A pudingporokat elkeverjük 8 dl lében (a meggyléhez adjunk annyi vizet, hogy a térfogata 8 dl legyen) a cukorral együtt, majd felfőzzük. Még forrón a meggy tetejére öntjük a krémet.
A morzsás réteg hozzávalóit összedolgozzuk és a krém tetején eloszlatjuk.
Lassú tűznél tűpróbáig sütjük. A tejszínből vagy tejből és tejszínhabporból 4 dl tejszínhabot készítünk és ezt a kihűlt sütemény tetejére kenjük egyenletesen.
A tetejét villával megcsíkozzuk és módjával fahéjat szórunk rá.