Hozzávalók
2 dl tej
1 tasak szárított élesztő
200 g liszt
1 marék mazsola
100 g cukor
2 tojás sárgája
1 csipet só
6 evőkanál Vénusz Vajvarázslat
2 narancs lereszelt héja
50 g szeletelt mandula
200 g marcipán
A mázhoz
4 dkg Vénusz Vajvarázslat olvasztva
porcukor
Elkészítés
Melegítsük meg a tejet, majd nagy keverőtálban futtassuk fel benne az élesztőt egy kanál liszttel 10-15 perc alatt.
Öntsük az élesztős tejbe a lisztet, a cukrot és a tojássárgáját. Keverjük össze a habverő dagasztókarjával alacsony fordulatszámon, míg össze nem áll.
Sózzuk, és keverjük bele a Vénusz Vajvarázslatot is, lisztezzük még, ha úgy érezzük nem áll össze. Keverjük addig, míg sima lágy tésztát nem kapunk. Ekkor adjuk hozzá a mazsolát, a narancs héját és a mandulát. Formázzunk a tésztából labdát, tegyük tálba, fedjük le, és szobahőmérsékleten hagyjuk kelni 1-2 órán keresztül, míg nagyjából kétszeresére nő. Közben melegítsük elő a sütőt 170 fokra.
Helyezzük a tésztát enyhén lisztezett munkafelületre, formázzunk belőle egy ovális alakú kupacot, majd a sodrófával nyomjunk bele egy árkot hosszában. Ide kerül a marcipán, amit gyúrjunk olyan hosszúságú rúdra, mint a tészta. Tegyük a marcipán szalagot az árokba, és hajtsuk rá a tésztát, hogy teljesen elfedje. A sodrófával nyomjuk le a tészta tetejét kicsit. Tegyük sütőpapírral kibélelt tepsire, majd nagyjából 35-40 perc alatt süssük készre.
A sütőből kivéve, még forrón szitáljunk a tetejére porcukrot. Locsoljuk meg a felolvasztott Vajvarázslattal, majd ha kicsit szikkadt, hintsük be újra porcukorral.
Később készítenéd el a receptet? Mentsd el, és bármikor könnyedén megtalálhatod! Regisztrálj és a saját fiókodban gyűjtheted a kedvenceidet!Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
|