Hozzávalók:
Tészta:
6 tojás fehérje
15 dkg porcukor
5 dkg liszt
15 dkg darált dió
1 teásk. sütőpor
Krém:
6 tojássárga
15 dkg cukor
2 cs. vaníliás pudingpor
7 dl tej
20 dkg margarin
10 dkg étcsokoládé
Összeállításhoz:
25 dkg szögletes háztartási keksz
tej
rum
2 dl habtejszín
3 dkg csokoládé
A tésztához a tojásfehérjéket habbá verjük, majd a porcukrot hozzáadva keményre habosítjuk. A lisztben elkeverjük a sütőport, majd a tojáshabba keverjük óvatosan a darált dióval együtt. Egy közepes méretű tepsit kivajazunk-lisztezünk, és belesimítjuk a masszát. 170 fokos sütőben megsütjük. Hagyjuk kihűlni.
A krémhez a tojássárgákat kikeverjük a cukorral, a pudingporral, és a tejet apránként adagolva elkeverjük. Feltesszük a tűzre, és sűrű krémet főzünk belőle, majd kihűtjük. A vajat habosra keverjük, és a kihűlt pudinggal összedolgozzuk. A krémet elfelezzük, egyik felét sárgán hagyjuk, a másik felébe belekeverjük az olvasztott csokoládét.
A kihűlt tésztára kenjük a sárga krémet, erre kerül szorosan egymás mellé háztartási keksz, amit előzőleg egy pillanatra belemártunk rumos tejbe, majd a kekszre kerül a csokis krém, végül tejszínhab, amire csokoládét reszelünk. Hűtőbe tesszük, másnap szeleteljük.Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
|