Vásárló lista:
• liszt
• cukor
• kakaó vagy csokoládé
• sütőpor
• narancshéj
• őrölt kardamom
• étolaj
• tojás
• tejszín
Elkészítés:
1. A száraz hozzávalókat keverje össze a következő arányban:
• 2 bögre liszt
• 1/2 bögre cukor
• 1/2 bögre kakaópor,vagy 10 dkg olvasztott csokoládé / ebből készült)
• 2 teáskanál sütőpor
• 1 teáskanál narancshéj
• 1/2 teáskanál őrölt kardamommag
2. A többi hozzávalót is keverjükk bele és robotgéppel dolgozzunk , a következő arányban:
(Itt már érdemes bekapcsolni a sütőt)
• 2 evőkanál étolaj
• 1 tojás
• 1 bögre tejszín
3. Tegyünk muffin papírokat a muffinsütőbe, majd púpozott evőkanállal adagoljuk a tésztát a kapszlikba. .
4. Előmelegített sütőben 180 fokon 20-25 percnyi sütés után , már el is készült.
A diszítés :olvasztott csokiba mártjuk a tetejét , majd és kandírozott hibiszkuszt helyezünk mindegyik tetetjére. Formázzzunk fondant cukorból leveleket,és golyókat, hogy hasonlítson a magyal növényre.Ez ugyanis karácsonyra készült.A fondantot készen vettem,és színeztem be színezővel. Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
|