Hozzávalók
Tésztához
-
40 dkg liszt
-
10 dkg vaj
-
1 tojás
-
1 kanál tej
-
1 dkg szalalkáli
-
tejföl
Krémhez
-
3 kanál liszt
-
3 dl tej
-
20 dkg margarin
-
20 dkg cukor
-
1 citrom leve,és héja
Elkészítés
Elkészítés
A tésztához valókat annyi tejföllel összegyúrjuk, amennyit felvesz. Majd 4 részre osztjuk, és lapokat sütünk belőle.
Elkészítjük a krémet. A lisztet a tejjel simára keverjük, állandó keverés mellett sűrűre főzzük. Hagyjuk kihűlni. A margarint a cukorral és citrom reszelt héjával és levével összekeverjük, majd a kihűlt krémbe dolgozzuk. Ezzel a krémmel kenjük a lapokat. Tetejét porcukorral meghintjük.
Javaslatok, alternatív elkészítés
Én először a főzött lisztes krémet csinálom meg, mert amíg a lapokat sütöm, addig kihűl. A tetejére kenhetünk tojásfehérjéből és porcukorból gőz felett felvert habot is.
Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
|