Kalifa süti
Hozzávalók a piskótához:
5 tojás
25 dkg porcukor
1,5 dl cappuccino
1 dl étolaj
15 dkg darált dió
20 dkg finomliszt
5 dkg rétesliszt
6 g sütőpor
6 g szódabikarbóna
1 csipetnyi só
Krémhez:
1 liter tej
5 dkg kristálycukor
2 csomag vaníliás pudingpor
5 dl hulala (növényi tejszín)
2 evőkanál őrölt kávépor
10 g étkezési zselatin
1 dl víz
Tetejére: tejcsokoládé reszelék
Elkészítése: A tojásfehérjét a csipetnyi sóval keményre verem. A piskóta többi hozzávalóit robotgéppel jól összekeverem. Végül fakanállal óvatosan a felvert tojásfehérje habot belekeverem.
Egy 36x 27 cm-es tepsi aljába sütőpapírt teszek, az oldalát kikenem margarinnal. Majd beleöntöm a masszát.
Előmelegített sütőben 200 fokon 23 perc alatt megsütöm. (Tűpróba! )
Közben elkészítem a krémet: A tejben a pudingport a kristálycukorral együtt sűrűre főzöm, majd állandóan keverve lehűtöm. Felverem a hulalát jó keményre, óvatosan hozzákeverem a krémhez, beleöntöm az őrölt kávét, és az 1dl langyos vízben feloldott zselatint. Mindezt óvatosan összekeverem fakanállal.
A piskótáról leszedem a sütőpapírt, visszateszem a tepsibe, és ráöntöm a krémet, majd elsimítom a tetejét egyenesre. Végül megszórom a csokoládé reszelékkel.
2-3 óra múlva már vágható, de legjobb másnap szeletelni!
Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
|