Almahabos mákos szelet:
Tészta:
20 dkg darált mák, 20 dkg cukor, 20 dkg liszt. 2 db tojás, 1 sütőpor, 3 dl tej, 1 citrom reszelt héja.
A hozzávalókat egyszerűen összekeverjük, majd kb. 29x33 méretű sütőpapírral kibélelt tepsiben 180 fokon készre sütjük!
Krém:
4-5 almát megpucolunk, feldaraboljuk, és cukorral, citromlével ízesített vízben puhára főzzük. A levet leöntjük, az almát összeturmixoljuk, majd hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt citrom levével és fahéjjal ízesítjük, majd fél liter cukrászhabot / Hullala, Meegle/ kemény habbá verünk, és hozzákeverjük fokozatosan a hidegre hűtött almamasszát. A kihűlt tésztára kenjük. A tetejére citromos, cukros vízben pár pillanatig főzött almaszeletek felét mákba mártjuk, a szeleteket kijelöljük, és minden szelet vagy kocka /tetszés szerint/ tetejére teszünk egy szeletet. Most ezt kihagytam és tejszínhabbal díszítettem. nagyon finom, könnyű süti!
Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
|