Hozzávalók a tésztához:
20 dkg liszt
5 dkg darált dió
17 dkg vaj
4 db tojás (nagy)
20 dkg porcukor
2 cs vaníliás cukor
1 cs sütőpor
75 gramm natúr joghurt
1 citrom reszelt héja
1 mk őrölt fahéj
A lisztet keverjük össze a sütőporral, majd szitáljuk át.
A darált diót keverjük össze a reszelt citromhéjjal, és az őrölt fahéjjal.
A puha vajat keverjük habosra a porcukorral, és a vaníliás cukorral. Ezután állandó keverés mellett, egyesével adjuk hozzá az egész tojásokat, és külön-külön mindegyikkel keverjük alaposan össze.
Ezután állandó keverés mellett adjuk hozzá a joghurtot, majd először kanalazzuk hozzá a diós keveréket, végül pedig a sütőporos lisztet. Addig keverjük (1-2 perc), hogy egy sima masszát kapjunk.
Egy 22x32 cm-es tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd kanalazzuk bele a masszát, és egyenletesen simítsuk el a tetejét.
Sajtkrémes réteg hozzávalói:
20 dkg mascarpone (v. zsíros sajtkrém)
1 ek porcukor
1 db tojás (nagy)
Kell még hozzá 50 dkg kimagozott cseresznye.
A mascarponéhoz adjuk hozzá a porcukrot és az egész tojást, majd keverjük össze, de arra figyeljünk nehogy túl folyós legyen. (én fakanállal csak nagyjából kevertem össze, így nem lett folyós)
Ezután a mascarponés keveréket kisebb halmokba kanalazzuk rá a tesiben lévő tészta tetejére. Végül pedig szórjuk meg a kimagozott cseresznyével.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük kb. 60 percig, tűpróbáig. Amikor a teteje már kezd szép színt kapni, akkor takarjuk le egy fóliával, (v. sütőpapírral) és úgy süssük tovább, nehogy megégjen. (én légkeverésnél 150 fokon, 50 percig sütöttem, és kb. a sütési idő felénél takartam le fóliával)
A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a tepsiben hűlni, majd a sütőpapírral együtt, emeljük át egy rácsra, és hűtsük ki egészen.
Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
|