Elkészítés
1. A tojásokat a cukorral, vaníliás cukorral gépi habverővel szép habosra verem. A vajat megolvasztom, majd ha kihűlt, hozzákeverem a tojásos masszához.
2. A száraz hozzávalókat egy másik tálban elvegyítem, majd a tojásos, vajas keverékhez adagolom, összekeverem és egy 26 cm-es, kivajazott, lisztezett tortaformába töltöm.
3. 170 fokos sütőben kb. 20-25 perc alatt készre sütöm. Kivétel előtt tűpróbával ellenőrzöm. Ha a közepe ragadós még, akkor jó, a süti lényege ugyanis a kívül sült, kissé ropogós, belül azonban annál folyósabb, ragacsosabb állag.
(Tehát figyeljünk rá, hogy ne süssük túl, mert akkor nem lesz ragacsos a belseje, ami azért nem nagy tragédia, de tekintve, hogy ettől igazán ellenálhatatlan, azért érdemes időben kivenni).
Tipp: Tejszínhabbal, vagy vaníliafagyival igazán ellenállhatatlan, de mindezek nélkül is nagyon finom
Hozzávalók
- 10 dkg vaj
- 2 egész tojás
- 20 dkg cukor (fele porcukor, fele barna)
- 1 cs. vaníliás cukor
- 15 dkg liszt
- 1,5 tk. sütőpor
- 4 ek. kakaópor (cukrozatlan)
- 5 dkg étcsoki darabolva
- csipetnyi sóKattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
|