Nagyon finom különleges muffin, amely a túró lágyságát és a csokoládé édes ízét ötvözi.
Hozzávalók:
10 dkg csokoládé, 3 tojás, 15 dkg cukor, 15 dkg liszt, 8 dkg vaj, 1 csomag vaníliás cukor, fél csomag sütőpor, 1 kiskanál szódabikarbóna, 3 kanál tej, 25 dkg túró, 2 kanál tejföl, 1 kanál citromlé.
A csokoládét feldaraboljuk és egy nagyobb tálban összekeverjük a liszttel és a sütőporral, majd a végén a szódabikarbónával.
Egy másik tálba a tojássárgájákat keverjük ki a cukorral, majd adjuk hozzá a puha vajat, és ezzel is keverjük össze. Ebbe a masszába tegyük bele az áttört túrót, a tejfölt, a tejet, a citromlevet, és a vaníliás cukrot. A tojásfehérjét verjük fel kemény habbá, majd váltakozva adjuk hozzá a lisztes és a túrós keveréket, és óvatosan forgassuk, árt.
A muffin formákat töltsük meg a tésztával és előmelegített sütőbe tolva süssük kb. 180 fokon 20 percig. A tálaláskor a tetejét díszítsük olvasztott csokoládéval.Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
|