8 db cannelloni
1 evőkanál olívaolaj
2 dkg frissen reszelt parmezán sajt
A díszítéshez:
néhány szál friss zöldfűszer
A mártáshoz:
1 csipet frissen reszelt őrölt szerecsendió
5 dkg liszt
3 dl tej
2 evőkanál vaj
2 db babérlevél
A töltelékhez:
30 dkg mélyhűtött, apróra vágott spenót
10 dkg apróra vágott sonka
2 db tojás
2 evőkanál tejszín
1 csipet frissen reszelt őrölt szerecsendió
2 evőkanál vaj
10 dkg ricotta sajt
vagy
10 dkg tehéntúró
ízlés szerint bors
ízlés szerint só
Elkészítés:
1. A töltelékhez egy serpenyőben megolvasztjuk a vajat, és 2-3 percig pároljuk benne az összevágott spenótot. Elvesszük a melegről, majd belekeverjük a ricotta sajtot meg a sonkát. Megfűszerezzük a szerecsendióval, sóval, borssal. Beledolgozzuk a kissé felvert tejszínt és a tojásokat (1. kép), így sűrű masszát kapunk.
2. 5-6 percig főzzük a tésztát, amíg éppen csak megpuhul (al dente). Leszűrjük és félretesszük.
3. A mártáshoz egy serpenyőben megolvasztjuk a vajat. Belekeverjük a lisztet, és 1 percig pirítjuk. Apránként hozzáöntjük a tejet, beletesszük a babérleveleket (2. kép), és 5 percig lassan forraljuk. Belekeverjük a szerecsendiót és az ízesítőket. A tüzet elzárjuk, kiszedjük belőle
a babérleveleket.
4. A tölteléket nyomózsákba téve megtöltjük a cannellonikat.
5. Egy tűzálló tál aljára kevés mártást adunk, sorban elrendezzük rajta a cannellonikat, és leöntjük a megmaradt mártással (3. kép). Megszórjuk a parmezán sajttal, és 180 °C-ra előmelegített sütőben 40-45 percig sütjük. Friss petrezselyemlevelekkel díszítve tálaljuk.Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
|