50 dkg sertéscomb, só, bors, fokhagymapor, Macalik-fűszerkeverék, 2-3 kanál olaj; illetve 1 húsos zöldpaprika, 1-2 piros kápiapaprika, 2 nagy fej vöröshagyma, 10-15 dkg füstölt szalonna.
1. A sertéscombot félujjnyi vastag 3 x 3 centis szeletekre vágjuk, enyhén sózzuk, borsozzuk, megszórjuk fokhagymaporral és Macalik-fűszerkeverékkel, lelocsoljuk olajjal és összekeverjük. Legalább 24 órát hűtőben érleljük.
2. A zöldségféléket megpucoljuk, és a szalonnával együtt a húshoz hasonló méretű szeletekre vágjuk.
3. A húst és a szalonnát a zöldségekkel felváltva faragott fűzfanyársra vagy fémnyársra tűzzük úgy, hogy a két végén hús legyen.
4. Ízzó faszén fölött ropogósra sütjük, parázsban sült burgonyával és paradicsomsalátával tálaljuk.
Jó tudni!
• Az igazi zsiványpecsenye mindig fűzfanyárson, ízzó faszénen forgatva készül. Sütéskor legyen kézügyben egy szelet házikenyér is, hogy az olvadó zsírt erre csepegtessük.
• Zsiványpecsenyét készíthetünk a kereskedelemben kapható sasliknyársra tűzve is, ebben az esetben kisebb darabokra vágjuk a hozzávalókat. Az előkészített nyársakat pedig grillrácson vagy egyszerűen tepsibe téve sütőben sütjük meg.Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
|