Hozzávalók
10 dkg zabpehely
20 dkg liszt,
15 dkg cukor
2 tojás
10 dkg csokicseppek,
fél csomag sütőpor
1 kiskanál fahéj,őrölt szegfűszeg
8 dkg vaj vagy margarin
Az elkészítés igen egyszerű: egy tálba összekeverjük a szárazanyagokat micsoda szakszavakat tudok már): a lisztet, zabpelyhet, sütőport, fahéjat és az apróra feldarabolt csokoládét. Lehetőleg ezt egy nagyobb edénybe tegyük, hogy utána még hozzá tudjuk adni a többi hozzávalót is.
A maradék hozzávalókat egy másik tálba öntjük és jól elkeverjük. A margarint nyugodtan olvasszuk fel, hogy könnyebb dolgunk legyen.
Ha ezzel megvagyunk, akkor jöhet az elegyítés. Öntsük össze a két tál tartalmát és alaposan dolgozzuk el.
Formáljunk hengert a tésztából,és hűtsük be a hűtőbe 1 órát.Utána vágjuk 1 cm vastag darabokat,és lapítsuk el.Rakjuk zsírpapírral bélelt tepsire egymástól kellő távolságra.
180 fokra előmelegített sütőben 15 percig süssük. Kihűlés után kicsit keményebb lessz,de ha áll visszapuhul szépen.Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
|