Hozzávalók
A tésztához:
1 dl víz
7.5 dkg margarin vagy zsír
7.5 dkg liszt
3 db tojás
A krémhez:
7.5 dl tej
3 csomag vaníliapuding
1 db margarin
15 dkg porcukor
A tetejére:
4 dl hulala tejszín
2 csomag vaníliás cukor
kevés cukrozott kakaópor
hírdetés
Elkészítés módja
A tésztához a vizet a margarinnal felforraljuk, majd hozzáadjuk a lisztet, és mindezt összefőzzük. 15-20 percig állni hagyjuk, utána a tojásokat egyenként belekeverjük. Egy közepes tepsi hátán megsütjük. A tejet a vaníliapudinggal sűrűre főzzük. A margarint és a cukrot hozzákeverjük. Amikor kihűlt, kb. 2 cm vastagon a lapra kenjük. A tejszínt a vaníliás cukorral kemény habbá verjük, majd a krémre kenjük szintén kb. 2 cm vastagságban. Villával megcsíkozzuk, és meghintjük a kakaóporral. Hűtőbe tesszük pár órára, hogy jól kifagyjon, és akkor könnyebb szeletelni.Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
|