2 szál kockára vágott sárgarépa
2 db zellerszár
2 db paradicsom
2 szem szegfűszeg
1 teáskanál só
2 db babérlevél
2 evőkanál extraszűz olívaolaj
25 dl víz
2 fej hagyma
1 csomó kisebb csokor petrezselyemzöld
6 szem fekete bors
1. Felmelegítjük az olajat egy nagy fazékban. Hozzáadjuk a szegfűszeggel megszúrt hagymát, a sárgarépát, a zellert, a paradicsomot, a petrezselymet, a borsot, a babérlevelet és a sót. 5 percig pároljuk.
2. Felöntjük vízzel, a fazekat félig lefedjük. 60 percig főzzük a levest.
3. Fémszitán leszűrjük, a zöldségeket kidobjuk.Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
|