-
2 tojás
-
25 dkg liszt
-
2,5 dl tej
-
1 csomag sütőpor
-
16 dkg cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
10 dkg margarin
-
1 üveg meggybefőtt
-
2 evőkanál kakaópor
-
kevés só
A krémhez:
-
4 dl meggybefőttlé (vízzel pótoljuk)
-
15 dkg cukor
-
2 csomag vaníliás pudingpor
-
20 dkg margarin
-
csokimáz, a tetejére
Elkészítése
A tojásokat a cukorral, vaníliás cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a puha margarint, lisztet, sütőport, sót, tejet. Kidolgozzuk, kétfelé osztjuk, és az egyik felébe kakaót teszünk.
Kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük, váltakozva, hogy márványos tésztát kapjunk. A tetejére szórjuk a lecsöpögtetett meggyet, és előmelegített sütőben 25-30 perc alatt 180 °C-fokon megsütjük. A meggylében a cukorral megfőzzük a pudingokat.
Ha kihűlt, belekeverjük a puha vajat, és összedolgozzuk.
A kihűlt piskóta tetejére kenjük a pudingos masszát, a legtetejére csokimáz kerül. Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
|