Hozzávalók:
3 szál újhagyma
1 póréhagyma
50-60 dkg csirkemell
só, őrölt bors
4-5 paradicsom
10 dkg olívabogyó
1 gerezd fokhagyma
3 ek. olívaolaj
2 ek. citromlé
1,5 dl szárnyas alaplé
oregánó
bazsalikom
5 dl tejszín
Elkészítés:
Vágjuk karikára a megtisztított újhagymát és póréhagymát. Szeleteljük a húst 1 cm vastag csíkokra, és fűszerezzük sóval, borssal.
Mossuk meg a paradicsomot, metsszük be kereszt alakban, majd forrázzuk le. Öblítsük le, húzzuk le a bőrét és vágjuk fel apró kockákra. Az olajbogyóval és a szétnyomkodott fokhagymával keverjük össze.
Hevítsük fel az olajat, tegyük bele a csirkemellet és süssük kb. 2 percig. Adjuk hozzá a felszeletelt hagymát, a paradicsomot, olajbogyót majd pároljuk rövid ideig.
Öntsük rá a citromlevet és a szárnyas alaplevet, tegyük bele a fűszernövényeket, majd pároljuk ezt az egészet további 5 percig.
Keverjük hozzá a tejszínt és ízesítsük sóval, borssal.
Tálaljuk tésztával.Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
|