Diós ostya
Hozzávalók (kb. 50 darabhoz):
200 g dió
100 g félkeserű csokoládé
3 tojásfehérje
só
200 g cukor
1 cs. vaníliás cukor
1 ek. rum
50 sütőostya (4 cm Ř)
50 g fehér tortabevonó
Kakaó a szóráshoz
Elkészítés
Aprítsuk fel a diót és száraz serpenyőben pirítsuk meg. Reszeljük le a csokoládét. A tojásfehérjéket egy csipet sóval verjük kemény habbá, és apránként adjuk hozzá a cukrot és a vaníliás cukrot. Tegyük bele a rumot és keverjük az egészes sima masszává. A diót és a csokit óvatosan forgassuk bele a tojáshabba.
Melegítsük elő a sütőt 140°C-ra (légkeveréses 120°C). Két sütőlapra terítsünk sütőpapírt. Az ostyákat, egymástól kb. 2 cm távolságban, helyezzük a sütőlapokra. Két kiskanál segítségével halmozzunk kis tésztakupacokat az ostyákra. Tegyük a sütőbe, és kb. 20 percig süssük. Hagyjuk kihűlni.
Folytonos keverés mellett olvasszuk meg a tortabevonót, töltsük nejlonzacskóba, melynek egyik csücskét levágjuk, majd a tortabevonóval fehér vonalakat rajzolunk a sütikre. Végül szórjuk meg kakaóval.
Elkészítési idő: kb. 15 perc (plusz sütési és hűlési idő)Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
|