Piskótához
6 tojás
csipet só
15 dkg cukor
1 cs vaníliás cukor
15 dkg liszt
1 cs sütőpor
Krémhez
3 cs vaníliás pudingpor
10 dkg cukor
1 l rostos őszibaracklé
2 nektarin húsa darabolva
5 dkg margarin
Tejszínhabhoz
5 dl tejszín
2 cs habfixáló
Teteje
limoncellö likőrbe mártott omlós keksz
1 tortabevonó
kevés napraforgó olaj
Elkészítés:
Nyári recept
A tojások sárgáját a cukorral, vaníliás cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a sütőporos lisztet is.
A tojásfehérjéket egy csipet sóval keményre verjük és óvatosan összekeverjük a sárga masszával. Előmelegített 180 fokos sütőben kb 15 percig sütjük.
A vaníliás pudingport a cukorral, baracklével felfőzzük, majd langyosan a margarint, és a nektarinok apróra feldarabolt gyümölcshúsát is bele forgatjuk.
Mikor kihűlt, megkenjük vele a tésztát.
A keményre vert tejszínt a krém tetejére rásimítjuk.
Édes, lehetőleg omlós kekszet a limoncello likőrbe mártunk és sorba a tetejére rárakjuk, kicsiny hézagokat hagyva.
A gőz fölött felolvasztott csokiba belekeverünk egy kevés olajat, majd a kekszekre egy kanál hátuljával rákenegetjük, így könnyű lesz később a hézagok mentén szeletelni.
Hűtőben hagyjuk összeforrni az ízeket dermedésig, majd felszeletelve fogyaszthatjuk.
Recept története:
Likör nélkül is mennyei,de érdemes 2-3 órát vagy egy éjszakát is hűtőben tárolni, mert utána lesz az igazán finom nyári hűsítő édesség.Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
|