Hozzávalók 8 db stanglihoz:
Tésztához:
*40 dkg finom liszt (BL55)
*10 dkg Teljes kiőrlésű rozsliszt (RL190)
*2 tk só
*7 dkg reszelt sajt
*2,5 dkg élesztő
*1 tk cukor
*3 dl tej
*1 tojás sárgája
*5 dkg margarin
Tetejére:
*1 kisebb tojás felverve
*7 dkg reszelt sajt
A liszteket egy tálba mérjük, majd belereszeljük a sajtot, beleszórjuk a sót és jól összekeverjük.
Az élesztőt a cukorral felfuttatjuk 1,5 dl langyos, de nem forró tejben, majd liszthez adjuk a maradék tejjel, a tojás sárgájával, a margarinnal együtt. Alaposan kidagasztjuk, ha túl lágy lenne a tészta, adhatunk hozzá 1-2 evőkanál lisztet, de ne legyen túl kemény.
Meleg helyen, konyharuhával letakarva kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületre borítjuk, 8 egyenlő részre osztjuk.
Gombócokat formázunk, amiket letakarva 15 percet hagyunk pihenni, majd egyenként 2-3 mm vastag ovális lappá nyújtunk. Ezek kb. 10*15 cm nagyságúak.Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
|