Hozzávalók egy 25x35 cm-es tepsihez:
4 db nagyméretű tojás szétválasztva
20 dkg minőségi nagyon puha vaj
18 dkg átszitált porcukor
1 csapott evőkanál vaníliával kevert porcukor
17 dkg süteményliszt
10 dkg nyers marcipánmassza
˝ mokkáskanál sütőpor
1 csipet só
2 evőkanál őrölt mandula
Elkészítés: A tojásokat szétválasztom, a fehérjéből kemény habot verek, félreteszem.
Egy másik keverőtálban habosra keverem a vajat a kétféle cukorral, majd folyamatos keverés mellett egyenként hozzáadom a tojások sárgáit. Az előzetesen nagylyukú reszelőn lereszelt marcipánt is belekeverem. Kanalanként hozzáadom a sütőporral és csipetnyi sóval elegyített lisztet, alaposan elkeverem, végül óvatos, de határozott mozdulatokkal beleforgatom a habbá vert tojásfehérjét.
A sütőt 175 fokra előmelegítem. Egy közepes méretű tepsit sütőpapírral bélelek. Egyenletesen elterítem benne a tésztát. A tetejét megszórom mandulaőrleménnyel és 20-25 perc alatt világosra sütöm. Egy 5 cm átmérőjű kör alakú kiszúró-formával szép sorban félholdakat szúrok ki a tésztából – néhány szabálytalan lesz, de ez azért nem akkora tragédia.
Tálra rendezve frissen kínálom.
Kirándulásra, piknikre is ideális – helytakarékosan csomagolható
A marcipántól és a vaníliától egészen különleges aromája lesz. Nagy előnye, hogy kirándulások, piknikezések, szabadtéri evés-ivás során is tökéletes, jól szállítható sütemény. Nem lehet elégszer elmondani: a lényeg a minőségi alapanyagokban rejlik. Ezeknek köszönhetően lesz olyan nagyszerű!
Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
|