Csokis mandulás szelet.
Hozzávalók 8 szelethez: A tésztához: 12 dkg
vaj,
15 dkg cukor, 4 db tojás, 12,5 dkg étcsokoládé, 5 dkg darált mandula, 3 dkg liszt, 1 csipet só, margarin a tepsi kikenéséhez.
A bevonathoz: 12,5 dkg kajszibarack lekvár, 2 evőkanál reszelt étcsokoládé és 1 evőkanál porcukor a sütemény meghintéséhez.
Elkészítés: A margarint, a cukrot és a sót habverővel addig verjük, míg a cukor feloldódik. Ekkor egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját, és az egészet habosra keverjük. A csokoládét darabokra törjük, forró vízgőz felett megolvasztjuk és belekeverjük a tojásos margarin-masszába. Összekeverjük a lisztet és a mandulát, beleszórjuk a masszába, és az egészet összedolgozzuk. Felverjük a tojásfehérjét, és óvatosan hozzáadjuk.
A tésztát margarinnal megkent sütőlemezre kenjük, és előmelegített sütőben 225°C-on 10-15 percig sütjük. Ha kihűlt, a süteményt 3 egyforma csíkra vágjuk, mindegyiket megkenjük baracklekvárral, majd egymásra helyezzük őket. Megszórjuk reszelt csokoládéval és porcukorral.Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
|