Hozzávalók 6 személyre.
250 g liszt
125 g cukor
125 g margarin
1 db tojás
0.5 csomag sütőpor
70 dkg almapüré.
Ajánlat:
Almapürét otthon is készíthetünk. Almát kis kockára vágva kevés vízben barnacukorral összefőzünk, a végén citromlével ízesítjük,csipet szerecsendióval ízesítjük.
Elkészítés:
A lisztet, a cukorral, margarinnal, tojással és a sütőporral sima tésztává gyúrjuk. Fél órára betesszük a hűtőbe.
A tésztát kétfelé vesszük, kb. 2/3 - 1/3 arányban. A nagyobbik részt lisztezett deszkán kinyújtjuk, és egy 26 cm-es kivajazott tortaformába tesszük, kb. 3-4 cm magas peremet is képezve. Az almapürét eloszlatjuk a tésztán.
A kisebbik tésztadarabot is kinyújtjuk, és éles késsel kb. 1 cm szélességű csíkokat vágunk, ezekkel berácsozzuk a süteményt.
Előmelegített sütőben 200 fokon addig sütjük, míg a rács aranybarna nem lesz (kb. 40 perc). Lekapcsolt sütőben hagyjuk kihűlni.
Porcukorral tálaljuk.Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
|