5 db tojás
15 dkg cukor
2.5 dl limoncello likőr
5 db citrom
2 dl víz
45 dkg mascarpone
savoiardi (vagy más babapiskóta)
Elkészítés
A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgáját 5 dkg cukorral és 1 dl limoncellóval vízgőz fölött alaposan kikeverjük, és állandó kevergetés mellett kb. 5 percig forraljuk. Ha már eléggé besűrűsödött, levesszük a tűzről és félretesszük hűlni.
Lereszeljük 2 citrom héját. Az összes citromnak kifacsarjuk a levét, és összekeverjük a maradék limoncellóval, 2 dl vízzel és 5 dkg cukorral. Alacsony lángon kb. 5 percig forraljuk, míg a cukor fel nem oldódik, az alkohol pedig el nem párolog, majd félretesszük és hagyjuk teljesen kihűlni.
A tojásfehérjét habbá verjük. A mascarponét és a reszelt citromhéjat krémesre keverjük, beleforgatjuk a tojásfehérjét és a maradék 5 dkg cukrot, végül három részletben hozzáadjuk a kihűlt tojássárgájás keveréket.
A babapiskótákat beáztatjuk a citromos-limoncellós lébe úgy, hogy alaposan átitatódjanak, de ne ázzanak szét. Egy tálba fektetjük, rákanalazzuk a mascarpone felét, majd ráteszünk még egy réteg babapiskótát és a maradék mascarponét.Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
|