Hozzávalók:
sütőmargarin 7 dkg
porcukor 10 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
tojás 1 db
tojássárgája 1 db
liszt 15 dkg
Graham-liszt 15 dkg
sütőpor 1 csomag
tej 2 dl
szederlekvár 20 dkg
szeder 40 dkg
barna cukor 10 dkg
Elkészítés:
1. A puha margarint először a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd a tojással meg a tojássárgájával habosra keverjük. A kétféle lisztet a sütőporral összekeverjük, azután a tejjel meg a tojásos masszával simára dolgozzuk. 2. Egy tepsit kivajazunk, és a tésztát belesimítjuk. A szobahőmérsékleten fölengedett szedret a tetejére szórjuk, majd előmelegített sütőben, erősebb lánggal (200°C-on) 10 percig sütjük, majd a közepesnél kisebb lánggal (170°C-on) további 25 percig sütjük. 3. A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk kihűlni, majd kiborítjuk, lapjában félbevágjuk, alsó felét a szeder lekvárral megkenjük. A tetejét visszarakjuk, majd éles késsel fölvágjuk. Porcukorral meghintve kínáljuk. Egy szelet: 352 kcal A fent megadott mennyiségek 4 adagra értendőek. A fent megadott mennyiségek 4 adagra értendőek.Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
|