1. A palacsinta hozzávalóit, ízlés szerinti mennyiségben, sűrű, sima állagúra jól kikeverjük. Azután a szokásos módon kisütjük a palacsintákat (az olajat a tésztába keverjük, akkor nem kell olajozni a serpenyőt). 2. Egy tortaformát kikenünk margarinnal, majd belehelyezünk egy palacsintát. A tetejét megkenjük baracklekvárral, és megszórjuk a cukros-diós keverékkel. Azután ráhelyezzük a következő palacsintát, és szintén megkenjük a lekvárral, és megszórjuk a diós keverékkel. Így addig rétegezzük, ameddig majdnem teljesen megtelik a tortaforma. 3. A tojásfehérjét robotgéppel elkezdjük felverni, és közben kanalanként hozzáadjuk az 5-6 ek cukrot. Ha már majdnem egészen kemény a hab, akkor kanalanként hozzáadjuk a 2 ek lekvárt is. Tovább verjük, még kemény hab lesz belőle (hosszabb ideig kell, mintha csak sima habot készítenénk). 4. A tortaformába rétegezett palacsinta tetejére simítjuk a felvert kemény habot. 5. Előmelegített sütőbe helyezzük, és alacsony hőfokon 45-50 percig szárítjuk a habot a tetején (én légkeverésnél 70 fokon, 50 percig szárítottam). Ezalatt az idő alatt a hab szép színt kap, és a töltelék is összesül egy kicsit. Tálalás: A tortaformában hagyjuk kihűlni, majd felszeletelve tálaljuk. A fent megadott mennyiségek 4 adagra értendőek. A fent megadott mennyiségek 4 adagra értendőek.Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
|