A linzertésztához
30 dkg liszt
15 dkg vaj (vagy margarin)
10 dkg porcukor
1 db tojássárgája
1 csipet só
1 ek tejföl
0.5 tk sütőpor
0.5 citromból nyert citromhéj (reszelt )
1 ek lekvár/ dzsem (ízlés szerint)
A mákos réteghez
5 db tojásfehérje
4 db tojássárgája
15 dkg cukor
15 dkg mák (darált)
1 késhegynyi sütőpor
0.5 citromból nyert citromhéj (reszelt )
3 csapott ek réteslisz
Elkészítése:
Elkészítjük a linzertésztát. A hozzávalókat összegyúrjuk, szükség esetén tehetünk még hozzá tejfölt. A tészta egy kicsit több, mint felét kisodorjuk, és kivajazott, lisztezett tepsibe tesszük. Hosszúkás tepsit használjunk!
Megkenjük lekvárral. A maradék tésztából 6 db tepsi hosszúságú rudat sodrunk, és a rudakat egyenletesen elosztjuk a tepsiben úgy, hogy szeleteléskor 1-1 süti közepébe 2-2 pötty kerüljön.
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd beletesszük a cukrot, a tojások sárgáit, és egy rövid ideig még tovább verjük. Óvatosan belekeverjük a mákot, a sütőport, a citromhéjat és a lisztet.
A mákos habot ráöntjük a tepsiben lévő linzertésztára, elegyengetjük, és előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
|