Hozzávalók :1 kg húsos sertésoldalas3-4 cm-es darabokra vágva,3 gerezd fokhagyma,2 szál rozmaring,1/2 dl olaj-A körethez 20 dkg barnalencse nagyszemű,10 dkg görög kimért joghurt,3 szál babérlevél,1 db hagyma,só,1 tk citromlé,1 tk tárkonyecet,2 ek liszt,1 kk pirospaprika.Elkészítése:A bordáira darabolt oldalast megmossuk,szárazra töröljük,sózzuk,borsozzuk,és zúzott fokhagymával bedörzsöljük.Aprított rozmaringot szórunk rá,miközben ekészítünk egy erre alkalmas edényt,vagy dobozt..Meglocsoljuk az olajjal,összeforgatjuk,és lefóliázzuk egy éjszakára a hűtőbe téve tesszük pácolódni.Másnap tepsibe rakjuk,én egy teflonbevonatúba tettem,meglocsoljuk a páclével,1,5 dl vízet öntünk alá,és fóliával letakarva 110 fokos sütőbe 3,5 órát pácoljuk,Végül levesszük a fóliát,és megpirítjuk a tetejét.A lencsét előző éjjel beáztatjuk.másnap leszűrjük,és a felesleges szennyeződés miatt még mossuk át.Ezután a vöröshagymát hámozzuk le a héját,mossuk meg,és vágjuk apró kockára.Olajat tegyünk egy mély lábasba,és pároljuk meg rajta.Szórjuk meg a fűszerpaprikával,sózzuk,babért törjük bele egy kicsit,majd vízzel öntsük fel.főzzük puhára.A lisztet keverjük jól el egy habverő segítségével a görög joghurttal,ha túl sűrű lenne 1 ek tejet,vagy tejfölt tehetünk hozzá,és habarjuk be a főzeléket vele.Ahogy besűrűsödik vegyük le a tűzről,és ízesítsük citromlével,vagy tárkonyecettel..Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
|