Pekándiós-kéksajtos sütőtök
2 kg hosszúkás sütőtök
3 evőkanál (45 ml) nem extraszız olívaolaj
6 friss kakukkfűág vagy teáskanál
szárított kakukkfű
100 g pekándió(jó a rendes dió is)
125 g roquefort vagy más kéksajt
só és bors, ízlés szerint
Hozzávalók:
2 kg hosszúkás sütőtök
3 evőkanál (45 ml) nem extraszűz olívaolaj
6 friss kakukkfűág vagy teáskanálszárított kakukkfű
100 g pekándió (helyettesíthed sima dióval)
125 g roquefort vagy más kéksajt
só és bors, ízlés szerint
Melegítsük elő a sütőt 220 şC-ra (gázsütőnél 7-es fokozat).
2. A héját rajta hagyva, hosszában vágjuk ketté a sütőtököt, kanalazzuk ki a magját, majd
vágjuk a húsát kb. 2˝ centis kockákra. Persze, nincs szükség precizitásra, csak legyenek
a darabok nagyjából egyforma méretűek.
3. Dobjuk a kockákat egy sütőtepsibe, és locsoljuk meg az olajjal. Húzzuk le 4 kakukkfű -
ágról a tűleveleket, és szórjuk a tökre. (Ha nincs friss kakukkfüvünk, használjunk szárítottat.) Tegyük a sütőbe úgy 30-45 percre, amíg teljesen megpuhul.
4. Ha kész, borítsuk át egy tálba, szórjuk meg a pekándióval, morzsoljuk rá a kéksajtot,
és óvatosan de alaposan forgassuk össze az egészet.
5. Ízlés szerint sózzuk-borsozzuk, majd díszítsük a maradék két kakukkfűágról lehúzott
levelekkel.
6-8 személynek elegendô.Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
|