Hozzávalók:
3 db bosckobak körte,10 dkg kékáfonya,(Lehet mirelit is.)10 dkg meggy kimagozva,só 1 kk,2 dl tejföl,3 ek étkezési keményítő, 2 fahéjrúd, 5 db szegfűszeg,1 db csillagánizs,1 dl tejszín,10 dkg cukor,1 citrom reszelt héja,és 1/2 citrom leve,1 tk vanília aroma.
Elkészítése.
Egy 2 literes fazékban feltesszük a vízet a tűzre.A körtéket meghámozzuk,és 4 darabba vágjuk.A vízbe beletesszük a fűszereket,a sót, cukrot, reszelt citromhéjat,és a körtét.Ha elkezd forrni alacsonyabb hőfokon főzzük.A meggyet,és az áfonyát ezután adjuk hozzá.Ha megpuhultak a gyümölcsök,akkor az aromát és a citrom levét a levesbe csurgatjuk.A fűszereket eltávolítjuk,és a tejföl tejszín keverékét a keményítővel,és kevés főzőlével simára keverjük.Ehhez használjunk kisméretű habverőt.Ezután behabarjuk vele a levesünket.Tetejére őrölt fahéjat is szórhatunk.Ha nem lenne kellően édes,ízlésünk szerint ízesítsünk még utána.Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
|