1 kg csirkecombfelső filézve, 10 részre vágva
1 fej fokhagyma, gerezdjeire szedve, pucolatlanul
2 alaposan megmosott citrom, nyolcba vágva
1 szűk marék friss kakukkfű
3 evőkanál olívaolaj
1˝ dl fehérbor
bors,só
1. Melegítsük elő a sütőt 160 °C-ra (gázsütőnél 3-as fokozat). Tegyük a csirkecombfiléket egy magas falú tepsibe a fokhagymával, a citrommal és a kakukkfűvel együtt (a leveleket egyszerűen húzzuk le a száráról, és egy keveset tegyünk félre a tálaláshoz).
2. Locsoljuk meg az olajjal, a kezünkkel jó alaposan forgassuk össze, majd rendezzünk el mindent egyenletesen a tepsibe.
3. Locsoljuk meg a fehérborral, őröljünk rá frissen egy kis borsot,sózzuk meg, fedjük le szorosan alufóliával, és tegyük a sütőbe 2 órára, hogy a lassú tűz jól kihozza és összeérlelje az ízeket.
4. Ezután vegyük le a fóliát, tekerjük fel a sütőt 200 °C-ra grillezőre és süssük gyönyörű aranybarnára és csodálatosan ropogósra süljön.
Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
|