Hamis gulyás
Hozzávalók:
4 közepes krumpli
3 sárgarépa
1 fehérrépa
1 nagy fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
1 kis fej zeller
1 csokor friss petrezselyem
2 teáskanálnyi sűrített paradicsom
2 babérlevél
1 csapott evőkanál pirospaprika
1 teáskanálnyi köménymag
olaj
só, frissen őrölt bors
Elkészítés ideje:
45 perc.
Elkészítés menete:
Pucold meg és darabold fel az összes felmerülő zöldséget, majd egy mélyebb edényben némi olajon dinszteld meg a hagymát. Ha már üvegesre pirult, hozzáadhatod a többi zöldséget - a fokhagymát még ne! -, keverd őket jól össze, majd fedd le, és körülbelül öt percig hagyd együtt főni. Ezután húzd le egy kicsit a tűzről, keverd hozzá a pirospaprikát, öntsd fel annyi vízzel, hogy ne lepje el teljesen - ha kevésbé sűrű levest szeretnél, akkor többel -, add hozzá a babérlevelet a fokhagymával egyetemben, és közepes lángon főzz mindent puhára.
Ha már megpuhultak a zöldségek, tépkedd bele a petrezselymet is, őrölj bele némi borsot, pár percig még főzd így, aztán zárd el alatta a gázt, és kész is vagy. Amíg főzöd, egy másik lábasban forralj vizet egy csipet sóval, lisztből, tojásból és sóból készíts galuskát, szaggasd bele, majd ha feljöttek a tetejére, akkor szűrd le, és tálald a kész hamis gulyás mellé.
Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
|