0.5 közepes szár halványító zeller
2 közepes db sárgarépa
30 dkg burgonya
1 közepes db vöröshagyma
1 csokor petrezselyem
20 dkg tigrisrák (előfőzött kb 15 db)
1 kávéskanál só
bors ízlés szerint
1 gerezd fokhagyma
1 db leveskocka
1 dl fehérbor
1 tk citromlé
1 csapott ek liszt
1 ek szójaszósz
1 dl napraforgó olaj
1.5 l víz
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
elkészítés
A rákokat megtisztítjuk és megmossuk. A hagymát apróra vágjuk. Egy fazékban olajat hevítünk, és a hagymát megpároljuk, a fokhagymát is belevágjuk. Sózzuk, borsozzuk.
A szárzeller felét felaprítjuk, a sárgarépát felkockázzuk és a burgonyát is.
A hagymára dobjuk a zöldségeket is és jól elkeverjük, majd lisztet teszünk bele, kicsit pirítjuk a zöldségekkel együtt, és felöntjük vízzel. Amikor felforr, beledobjuk a leveskockát és az aprított petrezselymet.
Amikor már majdnem kész a leves, akkor tesszük bele a rákokat és a bort, meg a citromlevet. 1 ek szójaszószt is keverünk hozzá.
5 percet főzzük, és már tálalhatjuk is.Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
|