Hozzávalók:
7 db tojásfehérje
15 dkg darált dió
4 evőkanál liszt
0.5 tasak sütőpor
20 dkg cukor
10 dkg friss kékáfonya
A krémhez:
1 tasak franciakrémes ízű pudingpor
2 tasak tiramisu ízű pudingpor
25 dkg margarin
5 dl tejszín
3 evőkanál cukor
30 dkg babapiskóta
2 tasak 2in1 instant kávépor
5 dl tejszín
2 tasak habfixáló
A piskóta mártogatásához:
2 dl friss presszókávé
2 evőkanál rumaroma
Elkészítés módja
A tojásfehérjét habbá verjük a cukorral, és belekeverjük a többi hozzávalót. Megsütjük mint a piskótát, csak éppen a tetejére szórjuk az áfonyát (180 fokos sütőben, 15 perc alatt). 1. krém: 2 dl tej, 1 tasak pudingpor, 1 evőkanál cukor, 10 dkg vaj. 2. krém: 3 dl tej, 2 evőkanál cukor, 2 tasak puding, 15 dkg vaj. A pudingot a cukorral, a tejjel főzzük, a vajat utána melegen hozzákeverjük, majd a tésztára kenjük. A babapiskótát belemártjuk a rum-kávé keverékébe, és sorban rárakjuk a krémes pudingra. Ezután a Tiramisu pudinggal ugyanígy járunk el, és azt is rákenjük a babapiskóta tetejére. Az összeállításnál a sorrend: tészta-vaníliás krém-rumos kávés babapiskóta-tiramisu krém. A tetejére tesszük a felvert tejszínhabot, aminek a felébe kávét öntünk. Kis időre hűtőbe tesszük, és vízbe mártott késsel szeleteljük.Recepthez fűződő történet, jótanács
Szerintem egy nagyon elegáns kinézetű krémest sikerült összehoznom, az íze miatt kávéimádóknak nagyon ajánlom, és megéri elkészíteni.Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
|