Hozzávalók / 6 adag
50 dkg füstölt sertéscsülök
10 dkg gyulai kolbász
15 dkg lencse
3 ek napraforgó olaj
80 dkg savanyú káposzta (vecsési fehérboros,amit nem kell kimosni)
10 g fokhagyma
5 dl tejföl
50 g liszt
1 teáskanál mustár
1 késhegynyi só
1 késhegynyi fekete bors (őrölt)
4 db babérlevél
2 közepes db vöröshagyma
Elkészítése:
A füstölt csülköt hideg vízbe feltesszük főni pár szem feketebors,és 1 db hagyma,és 1 -2 gerezd fokhagymával.Időközben a lencsét beáztatjuk.Az olajban a finomra vágott vöröshagymát üvegesre hevítjük,kevés fűszerpaprikát teszünk rá, és kevés vízzel felengedjük.Erre kerül a savanyúkáposzta.Ha a csülök félpuha, kivesszük a főzőléből,és a csontokról leválsztjuk darabokra vágjuk fel.A kolbászt is felkarikázzuk,és a káposztához adjuk.Ugyanígy a lencsét,és a babért,és zúzott fokhagymát.A főzőlével felöntjük,de csak 5 dl legyen.Végül ha minden megpuhul,akkor a tejfölt a liszttel mustárral kikeverjük,és behabarjuk vele a levest.Végül forrón tányérokba szedjük,locsoljunk rá még tejfölt,és már jó étvággyal neki is álhatunk.Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
|