1 kg marhalábszár
2 dl száraz vörösbor
1 db nagy fej vöröshagyma
3 gerezd tört fokhagyma
só
bors
fűszerpaprika
1 db chilipaprika
1 db paradicsom héj nélkül
1 db pritaminpaprika (apró kockára vágva)
1 evőkanál ételsűrítő
Elkészítés módja
A húst kockára vágjuk. Olajat hevítünk egy lábasban, és a hagymát felkockázva pirítani kezdjük benne, majd a húst is rádobjuk, és együtt pirítjuk tovább. Sózzuk, borsozzuk, a paradicsomot és paprikákat is belekockázzuk, majd a fűszerpaprikát is beleszórjuk. Erősen pirítsuk, 1/2 liter vízzel öntsük fel, és fedő alatt főzzük 1 órát, majd a 2 dl bort is öntsük rá a húsra. Főzzük puhára, majd a végén a sűrítőt hozzáadva pár percig forraljuk, és szép sűrű, szaftos pörköltet kapunk. Petrezselymes főtt burgonyával és savanyúsággal tálaljuk.A legkapósabb ételeink közé tartozik, hiszen a marhahúsból a mi korunkban ajánlatos sokat fogyasztani, mert a sötét húsban lévő rostok erősítik az izom-, és idegrendszert, illetve a csontokat és ízületeket.Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
|