Hozzávalók:
60 dkg sertésszűz
15 dkg nyers és füstölt baconszalonna
kevés só
1 mokkáskanál őrölt feketebors
1 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál vaj
2 dl száraz afrikai fehérbor
1 kg burgonya
petrezselyemzöld
2 evőkanál Rama folyékony margarin
Elkészítés módja:
A húst lehártyázzuk, felszeleteljük 3 cm vastagra. Kicsit sózzuk, majd baconba tekerjük, és fogpiszkálóval rögzítjük. Kissé lenyomkodjuk, és olívaolaj, vaj keverékében kérget sütünk rá. Sütés közben megborsozzuk mindkét oldalát. Alá öntjük a bort, és lefedve puhára sütjük. Saláta és petrezselymes burgonya egyvelegét kínáljuk hozzá köretnek.Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
|