Zsuzsa konyhája!
Zsuzsa konyhája!
Fejléc

 

  Kedves Látogató!   

 

Szeretettel köszöntelek az oldalamon.
 

A főzés számomra egy életforma,a sütés pedig hobby.Mindenkinek írom ezeket a sorokat,aki szereti a hasát,mert itt a legfinomabb ételeket osztom meg.Jó nézelődést kívánok minden kedves idelátogatónak.Most újra nyitom ennek az oldalnak az életfunkcióját,de várlak benneteket a blogspotra is Zsuzsa ízutazásai címmel.

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
Chat
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
Zsuzsa finomságai.
 
Borjúpaprikás házias galuskával.
 
Burgundi rokfortos körte.
 
Joghurtkrémes pite fügével.
 
Karamellás fügés pitécske.
 
Gesztenyepüré.
 
Likőrkrémes fügés pite.
 
Churros tál.
 
Különleges matcha mázas fánkok
 
Desszertek
 
Diós-mogyorós krémes
 
Csirke lollipop
 
Szuprém csirkemell burgonyapürével
 
Blog

Dán csokitorta.Francia krémestorta.

2016.05.24. 14:10, KallaZsuzsanna56

Hozzávalók
8 adag
150 g vaj
1 db vaníliarúd kikapart belseje
4 db tojás
120 g 50%-os étcsokoládé
100 g mandula
150 g cukor
75 g liszt
Ganache-hoz:
350 g 50%-os étcsokoládé
350 ml 30%-os állati tejszín


Elkészítés

A vajat habosítsuk ki a vaníliával, és egyenként óvatosan keverjük bele a tojássárgákat.
Vigyázzunk, hogy ne keverjük túl sokáig, mert attól omlós lesz a piskóta.
Keverjük hozzá a pörkölt (és kihűlt) mandulát, de tegyünk félre egy keveset a díszítésre, kb. 20 g-ot.
Olvasszuk meg a csokoládét, (vigyázzunk, hogy ne legyen túl forró), és tegyük félre.
A tojásfehérjéből és a cukorból verjünk nem túl kemény habot.
Ha a habot felvertük, csak akkor keverjük össze az olvasztott csokoládét és a kihabosított vajat habverővel gyors mozdulatokkal, apránként adagolva a vajat a csokoládéba.
Ha simára kevertük, óvatosan keverjük el benne a felvert tojásfehérjét, majd forgassuk bele az átszitált lisztet.
Oszlassuk el a sütőkarikában, és húzzuk fel a karika oldalára.
Előmelegített 160°C-os sütőben 65-70 percig süssük.
Ha kisült, a tetejét cukrozzuk meg, és fordítsuk át egy sütőpapírra.
Amint kihűlt, kenjük át forró sárgabaracklekvárral, és kissé hagyjuk lebőrösödni.
Végül húzzuk át ganache-sal, és szórjuk meg a tetejét a félretett mandulával.

Ganache elkészítése:
Az étcsokoládét tegyük egy vékony magas falu edénybe, amibe éppen belefér a botmixer.
A tejszínt forraljuk fel, majd öntsük rá a csokoládéra.
Hagyjuk kb. két percig, hogy olvadjon a csoki, majd botmixerrel keverjük simára.
Vigyázzunk, hogy minél kevesebb légbuborékot juttassunk a ganache-ba, mert az csúnya lesz a torta felületén.
Ha langyosra hűlt, áthúzhatjuk vele a tortát.

Hozzávalók
6 adag
Krém 2 db 18 cm átmérőjű tortakarikához:
210 g tojásfehérje
300 g cukor
1 csipet só
60 g liszt
60 g tojássárgája
100 g kukoricakeményítő
1200 ml tej
1 db vaníliarúd kikapart belseje
1 csomag vajas tészta

Elkészítés
A tésztákat nyújtsuk ki kb. 2 mm vékonyra, és a krémes keretnél 2-3 cm-rel szélesebbre.
Tegyük enyhén meglisztezett tepsikre, és szurkáljuk meg.
A tésztákat egy óra pihentetés, után 200 °C-os előmelegített sütőben, 22-25 perc alatt süssük egyenletes aranybarnára.
Kihűlés után a krémes kerettel szúrjuk ki a megfelelő méretre.
A krémes keretet tegyük az egyik kisült és méretre vágott vajastésztára, és tegyük félre.
A 200 ml tejet, a tojássárgáját, a keményítőt és a lisztet keverjük el csomómentesen.
A fennmaradt 1000 ml tejet forraljuk elő a vaníliával, majd tegyük félre.
A tojásfehérjét a cukorral és a sóval verjük nem túl kemény habbá, és tegyük félre.
Az előmelegített tejet forraljuk újra, vegyük ki belőle a vanília rudat, majd sűrítsük be a lisztes keverékkel.
Folyamatos keverés közben addig főzzük, míg el nem kezd kissé fényesedni.
Ekkor vegyük le a főzőlapról, és keverjünk el benne a felvert tojásfehérje 1/4 részét, és keverjük simára.
Majd az összes tojásfehérjét tegyük hozzá és gyors, de óvatos mozdulatokkal keverjük simára.
A krém felét töltsük az előkészített krémes keretbe, és simítsuk el.
Tegyük rá a következő vajastésztát, majd a következő réteg krémet.
Miután langyosra hűlt, tegyük két órára hűtőbe.
Mikor lehűlt (ilyenkor egy kissé összeesik, de ez normális), a tetejére kenjünk tejszínhabot ízlés szerinti mértékben.
A tetejére szánt vajas tésztát kenjük le forró baracklekvárral, majd húzzuk át a fondánnal.

Még nincs hozzászólás.
 
Idő
 
Naptár
2024. Július
HKSCPSV
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
<<   >>
 
BlogPlusz
Friss bejegyzések
2020.02.28. 10:14
2018.01.24. 19:04
2018.01.22. 15:36
2017.10.06. 18:33
2017.09.17. 17:44
2017.07.03. 12:58
2017.05.04. 21:20
2017.05.04. 16:01
2017.03.20. 20:09
2017.02.23. 20:19
2017.02.08. 15:27
2017.02.06. 16:47
2017.02.04. 16:01
2017.02.03. 13:14
2017.01.31. 17:04
2017.01.31. 17:03
2017.01.14. 13:21
2016.12.12. 14:20
2016.12.10. 14:42
2016.12.10. 14:26
Friss hozzászólások
 
Látogatottság
Indulás: 2013-09-29
 
Kukoricalángos fűszervajjal.
 
Csokis csíkos rolád.
 
Mustáros sertésszelet rizi-bizivel.
 
Hidegtálak
 
Tejcsokis krémsajtos szuflétorta.
 
Újházy-csirkeleves.
 
Citromtorta Capri szigetéről.
 
Madártej Limoncellóval
 
Főételek kacsából
 
Fehér csokoládés méteres kalács
 
Zöldséges borjúrolád
 
Öt fűszeres kínai harcsa
 
Lábléc
Süssünk együtt
 

Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!    *****    Nagyon pontos és részletes születési horoszkóp, valamint 3 év ajándék elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Kattints!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek érdemes belenézni.Keress meg és én segítek értelmezni a csillagok állását!    *****    HAMAROSAN ÚJRA ITT A KARÁCSONY! HA SZERETNÉL KARÁCSONYI HANGULATBA KEVEREDNI, AKKOR KATT IDE: KARACSONY.GPORTAL.HU    *****    Nyakunkon a Karácsony, ajándékozz születési horoszkópot barátaidnak, ismerõseidnek.Nagyon szép ajándék! Várlak, kattints    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    A legfrissebb hírek a Super Mario világából és a legteljesebb adatbázis a Mario játékokról.Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Gigágá! Márton napján is gyertek a Mesetárba! Nemcsak libát, de kacsát is kaptok! Játsszatok velünk!    *****    A Nintendo a Nintendo Music-kal megint valami kiváló dolgot hozott létre! Alaposan nagyító alá vettem, az eredmény itt.    *****    Leanderek, Parfümök, Olajok, és Szépségápolási termékek! Használd a LEVI10 kupont és kapj 10% kedvezményt!Megnyitottunk    *****    Megjelent a Nintendo saját gyártású órája, a Nintendo Sound Clock Alarmo! Ha kíváncsi vagy, mit tud, itt olvashatsz róla    *****    Megnyílt a webáruházunk! Parfümök, Szépségápolási termékek, Olajok mind egy helyen! Nyitási akciók, siess mert limitált!    *****    Az általam legjobbnak vélt sportanimék listája itt olvasható. Top 10 Sportanime az Anime Odyssey-n!    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Megnyílt a webáruházunk! NYITÁSI AKCIÓK! Tusfürdõ+Fogkrém+Sampon+Izzadásgátló+multifunkcionális balzsam most csak 4.490!    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran!    *****    Veterán anime rajongók egyik kedvence a Vadmacska kommandó. Retrospektív cikket olvashatsz róla az Anime Odyssey blogban