Töltött csigatészta.
2016.11.26. 11:38, KallaZsuzsanna56
Hozzávalók
20 db
lumaconi tészta (vagy más, tölthető tészta)
1⁄2 fej
Vöröshagyma (nagyon apróra vágva)
1 gerezd
fokhagyma (összezúzva)
4 dkg
szárított vargánya (vagy más erdei gomba, legalább egy órára meleg vízbe áztatva, majd apróra vágva)
6 db
medvehagyma levél (apróra vágva és még néhány a tálaláshoz egészben)
kis
száraz fehérbor
20 dkg
rikotta sajt
3 dkg
Parmezán sajt (frissen reszelve)
3 ek
Vaj
1⁄2 egység
Pizza alapszósz (receptjét lásd a megjegyzéseimnél)
10 dkg
Sonka (apróra vágva)
1 mk
borsikafű
kis
Só (ízlés szerint)
kis
Bors (ízlés szerint)
Elkészítés:
Készítsd elő az alapanyagokat, ahogy azt a Hozzávalókban megadtam.
Két evőkanál vajon pirítsd üvegesre a vöröshagymát, tedd bele a fokhagymát, a sonkát és a gombát. Ízesítsd kedvedre sóval, borssal és borsikafűvel.
Öntsd fel egy kevés borral, hagyjad, hogy a folyadék elpárologjon. Zárd el a lángot, keverd hozzá az aprított medvehagymát, majd hagyjad kézmelegre hűlni.
Közben főzd meg a tésztát a csomagolásán találhatóak szerint.
A kihűlt sonkás/gombás keveréket keverd össze a rikottával, add hozzá a parmezán sajt kétharmadát is. Ezzel a keverékkel töltsd meg a tésztákat.
Vajazz ki egy sütőtálcát, sorakoztasd fel benne a tésztákat és 180 fokra előmelegített sütőben süsd kb. 10 perc alatt készre.
Ötletek a tálaláshoz.
Béleld a tányért a félretett medvehagyma levelekkel. Önts egy kevés szószt a tál közepére. Ültess a szószba négy-négy darab megsült tésztát és szórd meg egy kevés sajttal.