Az olasz pite hozzávalói:
-
5 tojás,
-
10 dkg margarin,
-
12 dkg porcukor,
-
1 cs. vaníliacukor,
-
fél cs. sütőpor,
-
12 dkg liszt,
-
málnalekvár (kb. 1 kis üveg),
-
10-15 dkg kristálycukor (attól függően, hogy a darált diós keverékben van-e már cukor),
-
15 dkg darált dió (én boltit vettem és ez már eleve cukrozott volt),
-
2 ek. kakaópor
Az olasz pite elkészítése:
A tojások sárgáját a picit megolvasztott margarinnal, porcukorral és vaníliacukorral habosra keverjük turmixgéppel, hozzáadjuk a sütőport és a lisztet, összekeverjük és egy szilikonos sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük. Ne ijedjünk meg, mivel egy egészen sűrű masszával találjuk majd szemben magunkat. Bőven, nem fukarkodva megkenjük málnalekvárral (vagy bármilyen másfajta lekvárral) a tészta tetejét. Bekapcsoljuk a sütőt, hogy egy picit melegedjen, de ne legyen túl forró, mikor betesszük a sütit. A tojások habját 10 dkg kristálycukorral (ha igazi darált diót használunk, nem pedig bolti zacskósat, amiben már eleve van cukor, akkor 15-18 dkg cukorra is szükség lehet) alaposan felverjük, hozzáadjuk a diót, kakaóport és óvatosan összedolgozzuk, ráöntjük a lekváros tetejű masszára és magas hőfokon kb. 30-40 percig sütjük. Amikor már érezzük a finom illatokat, hajtsuk végre a tűpróbát és, ha átment a teszten, akkor el is zárhatjuk a sütőt.
Más forrásból származik. Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
|